Μαίρη Ιγγλέση

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Μαίρη Ιγγλέση

Μαίρη Ιγγλέση

Ηθοποιός - Δημοσιογράφος - Σκηνοθέτης - Δημιουργός του Θεάτρου Ελεύθερη Έκφραση

Η Μαίρη Ιγγλέση είναι ηθοποιός (Σχολή Εθνικού Θεάτρου), δημοσιογράφος – Δημόσιες σχέσεις. Είναι, επίσης, σκηνοθέτης και δημιουργός του μοναδικού κοινωνικού θεάτρου στην Ελλάδα, του Θεάτρου Ελεύθερη Έκφραση στην Αθήνα (Λέσβου 8 και Απειράνθου), με 23 χρόνια λειτουργίας προσφέροντας ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις ευπαθείς ομάδες και στους ανέργους. 

Έχει δημοσιογραφήσει για χρόνια στον Περιοδικό και Ημερήσιο τύπο (Ελευθεροτυπία – Ραδιοτηλεόραση – Ντομινό – Λαό του Ολυμπιακού – Μανίνα – Κατερίνα κ.λπ.), έχει παίξει στις μεγαλύτερες δουλειές της τηλεόρασης ξεκινώντας από το «Λενιώ» στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη και μετά στους «Πανθέους», «Κόσμος και Κοσμάς, «Θέατρο της Δευτέρας, ο «Πρίγκιπας», «ο Θησαυρός της Αγγελίνας» Κώστας Καρυωτάκης» κ.λπ.

Εργάστηκε σαν παραγωγός – παρουσιάστρια στο Κόντρα Channel στις εκπομπές «Αυτό το Δήμο ποιος θα τον πάρει;», στο Bluesky «Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο», στο Channel 9 «Αφιερώματα», «15 έλληνες επιχειρηματίες».

Στο ραδιόφωνο είχε πολλές συνεργασίες. Ήταν η επιλογή του Μάνου Χατζηδάκη για να παρουσιάζει το «Κάθε μέρα παντού» στο Δεύτερο πρόγραμμα, την πρώτη ζωντανή, τόσο επιτυχημένη εκπομπή με τον Κωνσταντίνο Τζούμα και Κυριάκο Ντούμο.

Το Θέατρό της, άνοιξε αυλαία με την «Θυσία του Αβραάμ» του Βιτσέντζου Κορνάρου σε σκηνοθεσία Ιάκωβου Ψαρρά σε παράλληλη παρουσίαση της κρητικής Αναγέννησης από Μουσεία. Μέχρι σήμερα ανεβάζει κλασικό, ελληνικό, ξένο ρεπερτόριο και πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται από την «Δημοκρατική Συνεργασία» του Γιώργου Μαστοράκου, (Πρόεδρος Πολιτιστικού Κέντρου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού –Δημοσίων Σχέσεων» έως το 2006. Κατεβαίνει ξανά το 2019 με την παράταξη «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη» και Δήμαρχο τον Νίκο Μπάμπαλο. Τώρα ξανά κατεβαίνει μαζί του γιατί τον εμπιστεύεται και της ανοίγει δρόμους και ορίζοντες που θέλει να συνεχίσει να τους προχωράει.

Ένας ακόμα λόγος που την  κάνει να κατεβαίνει ξανά, είναι ότι μπορεί με τη θέση της να ανοίγει κλειστές πόρτες για να στηρίζει κόσμο με αξιοπρέπεια και με ευγένεια. Παλεύει για ένα πολιτισμό που κοινωνικοποιεί περισσότερο τους μοναχικούς αλλά και όλους μας που μας βασανίζει η καθημερινότητα.

Στην ιδιωτική της ζωή, είναι σύζυγος του ιατροδικαστή Φίλιππου Κουτσαύτη και έχει 3 παιδιά την Ειρήνη (δημοσιογράφο – θεατρική συγγραφέα, βραβευμένη το 2015 στις Βρυξέλλες), τον Νίκο (Φαρμακοποιό στο ΚΑΤ), τον Γιάννη (Τεχνικό Φαρμάκων σε ιδιωτική εταιρία και γαμπρό της) και τον 1 έτους Φίλιππο… ένα εγγόνι σκέτη ζάχαρη, όπως όλα τα παιδάκια του κόσμου…!!!

Με σύνθημά της Πολιτισμός για όλους – Ανθρωπιά, συνεχίζουμε!
Choose Demos Submit a Ticket Purchase Theme

Pre-Built Demos Collection

Consultio comes with a beautiful collection of modern, easily importable, and highly customizable demo layouts. Any of which can be installed via one click.

Cryptocurrency
Business Construction
Business Coach
Consulting
Immigration
Finance 2
Corporate 1
Corporate 2
Corporate 3
Consulting
Business 1
Business 2
Business 3
IT Solution
Tax Consulting
Human Resource
Life Coach
Marketing
Insurance
Finance RTL
Marketing
Consulting
Consulting