Νίκος Ηλιάδης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Νίκος Ηλιάδης

Νίκος Ηλιάδης

Πολιτικός Μηχανικός

Ο Νίκος Ηλιάδης γεννήθηκε στη Δράμα την 1η Ιανουαρίου του 1948.

Αποφοίτησε από το 7ο Γυμνάσιο Αρρένων Παγκρατίου (1965),  και την ίδια χρονιά μετά τις εισαγωγικές εξετάσεις άρχισε τις βασικές του σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών που ολοκλήρωσε το 1970.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός Μηχανικού (1971-73) . Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον τομέα των κατασκευών (Master in Engineering ) στο πανεπιστήμιο Concordia του Μοντρεάλ ( 1974-75 ) με υποτροφία του Πανεπιστημίου ως βοηθός ερευνητής ( research assistant ) και το 1978 εξελέγη καθηγητής στην ΠΑΤΕΣ /ΣΕΛΕΤΕ, την σχολή εκπαίδευσης καθηγητών της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης. 

Στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του για εκπαίδευση στα παιδαγωγικά της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης που προβλέπονταν για όλους τους καθηγητές της σχολής , πραγματοποίησε το διδακτορικό του (Ph.D.)  στον τομέα της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης με υποτροφία της πολιτείας στο Πανεπιστήμιο Maryland των ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον D.C., (1982 ) υπό την εποπτεία του καθηγητή Donald Maley, μιας ηγετικής φιγούρας για την τεχνολογική εκπαίδευση στις ΗΠΑ με τον οποίο συνδέθηκε ιδιαίτερα, και το πρόγραμμα του οποίου το γνωστό Maryland Plan μετέφερε στη ΣΕΛΕΤΕ για την εκπαίδευση καθηγητών, και το δίδαξε σε όλες τις ειδικότητες μέχρι το 1985 που μετατέθηκε μαζί με άλλους καθηγητές στο ΤΕΙ Πειραιώς.  

Το 1989 έγινε ειδικός γραμματέας στο ΥΠΕΠΘ για τα ΤΕΙ με αρμοδιότητα τα ΤΕΙ της χώρας , και προώθησε την εφαρμογή πολιτικών ανάλογων αυτών που εφαρμόσθηκαν για τα αντίστοιχα της Γερμανίας και της Αγγλίας  (Fachhochschule, Polytechnics) για την αναβάθμισή τους.  To 1991 ορίσθηκε εκπρόσωπος των υπουργείων  Παιδείας και Πολιτισμού στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία ( ΜΕΑ ) στις Βρυξέλλες και συμμετείχε στις διαδικασίες της συμφωνίας του Μάαστριχτ, Το 1993 εξελέγη σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στον τομέα του Πολιτικού Μηχανικού από το οποίο και συνταξιοδοτήθηκε το 2010.  Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο παιδαγωγικό ινστιτούτο συμμετείχε στη διαμόρφωση πλήθους προγραμμάτων , συγγραφής βιβλίων, επιμόρφωσης εκπαιδευτικών  κλπ. ενώ πέτυχε τη συμμετοχή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στην Ένωση των Παιδαγωγικών Ινστιτούτων της Ευρώπης ( CIDREE ), της οποίας ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (1996-2004 ), για τη μεταφορά τεχνογνωσίας στη χώρα μας. 

Υπήρξε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του CEDEFOP, (1989-1994) του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Επαγγελματική εκπαίδευση που είχε έδρα το Βερολίνο, και από 1994 τη Θεσσαλονίκη .

Από τα σημαντικά του επιτεύγματα θεωρεί την εισήγησή του ως συμβούλου του παιδαγωγικού ινστιτούτου με αποτέλεσμα την εισαγωγή του Maryland Plan που αρχικά είχε μεταφέρει στη ΣΕΛΕΤΕ  στο εκπαιδευτικό σύστημα σε όλα τα σχολεία της χώρας για εξοικείωση του κοινού πολίτη με το σύγχρονο τεχνολογικό περιβάλλον που άρχισε να διαμορφώνεται και στη χώρα μας ραγδαία, ως τμήμα της γενικής εκπαίδευσης για όλους, στις τάξεις Α, Β, Γ Γυμνασίου ενώ διδάχθηκε και στην Α Λυκείου, και είχε διδαχθεί ως βασικό στοιχείο στα Πολυκλαδικά Λύκεια .

Από το 1994 μέχρι σήμερα το έχουν διδαχθεί περισσότεροι από 3 εκατομμύρια ενεργοί πολίτες σήμερα .

Την περίοδο 2004-2006 υπήρξε και Διοικητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “Αττικόν” πλην άλλων και με βελτίωση των υποδομών του .

Έχει ένα γιό με βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές στο γνωστό πανεπιστήμιο Imperial  του Λονδίνου, και έναν συνονόματο εγγονό (προφανώς αδυναμία μου), που για την ώρα είναι από τους καλύτερους μαθητές σε καλό σχολείο, μέλος της ομάδας παίδων μπάσκετ του Παναθηναϊκού και έχει κληθεί στην αντίστοιχη ηλικιακά Εθνική μας ομάδα.

Συμμετέχω για πρώτη φορά στις Δημοτικές εκλογές του Ηρακλείου που κατοικώ σε κατοικία κατασκευής μου…από το 2004 (είχε συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο η σύζυγός μου τ. Συμβολαιογράφος Μαρία Παντερή που υπήρξε και αντιδήμαρχος για μικρό χρονικό διάστημα) .

Φιλοδοξία μου είναι να βοηθήσω την πολύπλευρη ανάπτυξη του Ηρακλείου σε σύγχρονες υποδομές και λειτουργίες, στην δρομολόγηση διαδικασιών δια- βίου εκπαίδευσης για όλους ( όλα τα επαγγέλματα θα αλλάζουν διαρκώς περιεχόμενο με ραγδαίους ρυθμούς ), την προώθηση του πολιτισμού που είναι ο τρόπος ζωής , και την ομαλή ένταξη της περιοχής στη νέα επανάσταση που ζούμε, το πέρασμα στη μεταβιομηχανική / ψηφιακή εποχή  που σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή αλλάζει τα πάντα. Η δραματική ταχύτητα των εξελίξεων ( η χρησιμοποιούμενη τεχνολογία αποσύρεται με ρυθμούς μεγαλύτερους από 7%  το χρόνο ) έχει ως αποτέλεσμα  σε λιγότερο από 10 χρόνια να χρησιμοποιούμε άγνωστη σήμερα τεχνολογία.  Η  νέα πραγματικότητα δημιουργείται από την ίδια τη ζωή ανεξάρτητα από τη θέλησή μας, ή των κυβερνήσεων και των συνδικάτων.

Για τον ανημέρωτο πολίτη, το αύριο θα φθάσει πολύ γρήγορα.  Οι παραδοσιακές διαχωριστές γραμμές των πολιτών καταργούνται , απαιτείται ενότητα και ορθολογισμός.

Ο Νίκος Μπάμπαλος έχει αποδείξει ότι προσπαθεί με σταθερότητα και επιτυχία. Φιλοδοξώ να μου δοθεί από τους πολίτες η δυνατότητα να βοηθήσω.

Choose Demos Submit a Ticket Purchase Theme

Pre-Built Demos Collection

Consultio comes with a beautiful collection of modern, easily importable, and highly customizable demo layouts. Any of which can be installed via one click.

Cryptocurrency
Business Construction
Business Coach
Consulting
Immigration
Finance 2
Corporate 1
Corporate 2
Corporate 3
Consulting
Business 1
Business 2
Business 3
IT Solution
Tax Consulting
Human Resource
Life Coach
Marketing
Insurance
Finance RTL
Marketing
Consulting
Consulting