Νίκος Σπυρόπουλος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Νίκος Σπυρόπουλος

Νίκος Σπυρόπουλος

Ελεύθερος Επαγγελματίας

Γεννημένος το 1983, μεγάλωσα και ζω στο Ηράκλειο Αττικής. 

Τα μαθητικά μου χρόνια τα πέρασα στα Δημόσια σχολεία της πόλης μας αποφοιτώντας το 2001 από το 3 Λύκειο. Παράλληλα δραστηριοποιήθηκα ως μέλος του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών και πρόεδρος της τάξης μου και στις τρεις τάξεις του λυκείου. Φοίτησα στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Α.Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ. Εξειδικεύτηκα στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων με κατεύθυνση Marketing αναπτύσσοντας ταυτόχρονα έντονη συνδικαλιστική δράση διατελώντας Γραμματέας του Διοικητικού Συλλόγου Σπουδαστών. Είμαι πτυχιούχος της Αγγλικής γλώσσας, κάτοχος πιστοποίησης γνώσεων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ενώ έχω παρακολουθήσει σεμινάρια με θέμα τον τουρισμού.
Δραστηριοποιήθηκα επαγγελματικά ως στέλεχος εταιρείας διοργάνωσης εκθέσεων και πιο συγκεκριμένα ως υπεύθυνος παραγωγής αποκομίζοντας μεγάλη εμπειρία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ τα τελευταία χρόνια έχω επικεντρωθεί στον τομέα του τουρισμού που μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Διατηρώντας πάντα το ενδιαφέρον μου για τα κοινά της πόλης μας, όντας εγγονός του Νίκου Σπυρόπουλου τέως Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, εντάχθηκα στη Δημοτική Παράταξη Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη του Δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου από το 2006 με την οποία και εξελέγην για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 2014. Με σεβασμό προς τους συμπολίτες μου που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους αφιέρωσα το μεγαλύτερο μέρος του επαγγελματικού μου χρόνου στις θέσεις ευθύνης της διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου με τις οποίες με εμπιστεύτηκε ο Δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος.
Ξεκίνησα τη θητεία μου ως Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, περίοδο κατά την οποία είχα υπό την εποπτεία μου την καθημερινή λειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας. Σε αυτό το διάστημα καταφέραμε, μέσα από ορθολογική διαχείριση αλλά κυρίως εφαρμόζοντας μεθόδους που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ μέχρι τότε το νομικό πρόσωπο από χρεωμένο που το παραλάβαμε να έχει και ένα αξιοσέβαστο αποθεματικό στα ταμεία του χωρίς, ταυτόχρονα, να υπάρξει καμία απολύτως δυσλειτουργία στις Σχολικές Μονάδες. Αυτά ακριβώς τα χρήματα ήταν που βοήθησαν στην ανανέωση του εξοπλισμού των σχολείων μας σε μεγάλο βαθμό.

Από το 2016 έως και το 2019 διετέλεσα Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Αστικής Ανάπτυξης. Αυτό το διάστημα ήμουν υπεύθυνος για τα Τμήματα Καθαριότητας, Πρασίνου, Κίνησης οχημάτων, Πολιτικής Προστασίας αλλά και Αστικής Πανίδας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο τμήμα Καθαριότητας αναδιαρθρώθηκε πλήρως η λειτουργία του τμήματος ενώ εκσυγχρονίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό τόσο ο στόλος των οχημάτων και μηχανημάτων που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι του τμήματος όσο και ο αστικός εξοπλισμός που είναι τοποθετημένος στην πόλη μας. Αυτές ακριβώς οι κινήσεις είναι που οδήγησαν στην μείωση των Δημοτικών Τελών επί τρία συνεχόμενα έτη ενώ βελτίωσαν αισθητά την ποιότητα παροχής υπηρεσιών προς τους Δημότες. Ενδεικτικά θα αναφερθώ στα παρακάτω:

 • Εξ αρχής Διαμόρφωση των προγραμμάτων αποκομιδής των αστικών απορριμμάτων και των ανακυκλωμένων υλικών και των ημερησίων προγραμμάτων των συνεργείων για τον καθαρισμό των οδών και των λοιπών κοινοχρήστων χώρων του Δήμου.
 • Γίναμε ο πρώτος Δήμος της Αττικής με νομίμως αδειοδοτημένο σταθμό μεταφόρτωσης.
 • Πήραμε 5 νέα απορριμματοφόρα, 1 κλαδοτεμαχιστή και 3 μικρά φορτηγά ενώ είχαμε συνεχόμενες συμβάσεις για τη συντήρηση των οχημάτων με αποτέλεσμα η διαθεσιμότητα αυτών να βρίσκεται σε πρωτοφανή επίπεδα για την πόλη μας.
  Ξεκίνησε η χρήση των καφέ κάδων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την χωριστή συλλογή των οικιακών οργανικών αποβλήτων, καθώς και η καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τις μεθόδους Ανακύκλωσης.
 • Τοποθετήσαμε 400 νέους κάδους.
 • Τοποθετήσαμε τους 3 πρώτους Υπόγειους Κάδους.
 • Μεριμνήσαμε για τα αδέσποτα ζώα (περισυλλογή, περίθαλψη, επανένταξη και υιοθεσία). Είμαι περήφανος διότι δημιουργήσαμε το πρώτο Πάρκο Ζώων στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής.
 • Πήραμε 2 Νέα σύγχρονα λεωφορεία και δημιουργήσαμε Δεύτερη Γραμμή, ενώ προσθέσαμε το δρομολόγιο για την Μεταφορά φοιτητών στην Πανεπιστημιούπολη.
 • Στο τμήμα Πρασίνου φυτέψαμε πάνω από 1200 νέα δέντρα ενώ ταυτόχρονα, για πρώτη φορά στο Δήμο μας, εκπονήθηκε συνολική μελέτη για τις ανάγκες του τμήματος με αποτέλεσμα όχι μόνο να ικανοποιηθούν αιτήματα ετών αλλά και να εξοικονομηθούν αρκετές χιλιάδες Ευρώ.
 • Τέλος στο τμήμα Πολιτικής προστασίας, φροντίσαμε για την πλήρη συντήρηση του υπάρχοντος εξοπλισμού (αντλίες απάντλησης υδάτων, πυροσβεστικά συστήματα, κλπ), αγοράστηκε όχημα τύπου pickup μαζί με το πρώτο εκχιονιστικό σύστημα του Δήμου μας, ενώ ταυτόχρονα ανανεώθηκε και μεγάλο μέρος του εξοπλισμού.

Μετά τις Δημοτικές Εκλογές του 2019 και την επανεκλογή μου, ανέλαβα την Προεδρία της Δημοτικής Επιχείρησης ΚΕΑΕΔΗΑ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στην οποία βρίσκομαι μέχρι σήμερα
Η ΚΕΑΕΔΗΑ διοργανώνει και υλοποιεί τα προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου στα οποία συμπεριλαμβάνονται μαθήματα ντεκουπάζ, ζωγραφικής, χορού και θεάτρου. Επίσης είναι υπεύθυνη για τις ακαδημίες ποδοσφαίρου του Δήμου μας, ενώ κάθε καλοκαίρι αναλαμβάνει τη λειτουργία του θερινού μας κινηματογράφου «Νοσταλγία». Ταυτόχρονα αναλαμβάνει διαφόρων ειδών κατασκευαστικά έργα. Πρόσφατα μάλιστα αντικαταστήσαμε και το χλοοτάπητα του γηπέδου της Λεωφόρου Κύμης με νέο, σύγχρονων προδιαγραφών. Τέλος, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αλλά και ως Νομικό Πρόσωπο ιδιοκτησίας του Δήμου μας συμβάλει καθοριστικά σε οποιουδήποτε τύπου ανάγκη προκύπτει.

Παράλληλα το 2022 ορίστηκα εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για Θέματα Παιδείας και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Στις Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου θα είμαι και πάλι υποψήφιος με την Παράταξη Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη με επικεφαλής τον Νίκο Μπάμπαλο. Ζητώ λοιπόν να με εμπιστευτείτε με την ψήφο σας για να συνεχίσω την προσπάθεια μου να προσφέρω στην πόλη που μένω και αγαπώ με την ίδια διάθεση για δουλειά που με χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.

Choose Demos Submit a Ticket Purchase Theme

Pre-Built Demos Collection

Consultio comes with a beautiful collection of modern, easily importable, and highly customizable demo layouts. Any of which can be installed via one click.

Cryptocurrency
Business Construction
Business Coach
Consulting
Immigration
Finance 2
Corporate 1
Corporate 2
Corporate 3
Consulting
Business 1
Business 2
Business 3
IT Solution
Tax Consulting
Human Resource
Life Coach
Marketing
Insurance
Finance RTL
Marketing
Consulting
Consulting